Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi Merkezi Blog
Bilgi Merkezi Blog

Bilgi Merkezi Avrupanın 29 Kütüphanesi Arasında

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi Merkezi LIBER (The Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche / Association of European Research Libraries) Architecture Group (LAG) tarafından hazırlanan Building on Experience: Learning from the Past to Plan for the Future adlı yayında yer alan Avrupa’da son yıllarda yapılan 29 kütüphane binası içine girmiştir.

LIBER nedir?

The Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche (LIBER) / Association of European Research Libraries Avrupa’nın başlıca araştırma kütüphanelerinin en önemli derneğidir.  1971 yılında Avrupa Konseyi’nin himayesi altında kurulmuştur. Derneğe şu anda kırktan fazla ülkeden araştırma kütüphaneleri üyedir. Bu yayın LIBER Architecture Group’un (LIBER Mimari Grubu) 8-12 Nisan 2008 tarihlerinde Budapeşte ve Debrecen’de (Macaristan) yapılan 14. Seminerlerinin sonucunda hazırlanmıştır.

Yayın oluşturulurken Avrupa’daki üniversite kütüphanelerine anket gönderilmiş bu anketlerle birlikte istenen kütüphane fotoğrafları ve projeler LIBER Mimari Grubu tarafından gerçekleştirilen seminerde değerlendirilerek gelecekte kütüphane kurmak isteyecek kişilere yardımcı olacak en iyi 29 üniversite kütüphane binası seçilerek hazırlanmıştır.

Building on Experience: Learning from the Past to Plan for the Future

0 yorumlar

Henüz yorum yapılmadı...

Lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Yorumunuzu bırakın!